Bolti lopásvédelem

Hatékony védelem a bolti lopások ellen ez ideig csak biztonsági személyzet és elektronikus azonosítók alkalmazásával volt lehetőség. Az e_SENSOR megoldás új dimenziót nyit az incidensek valósidejű felderítésében és megelőzésében.

Az e_SENSOR kereskedelemben való alkalmazásának egyik lényeges területe a lopások hatékony és valósidejű felderítése, és a káresemények bekövetkeztének megakadályozása.

A hagyományos, zóna szerinti kamera telepítés hátránya a nagy forgalmú üzletek esetében a takarás. Több személy együttműködése esetén a káresemény csak utólag fedezhető fel, mivel a kamerák képén maga az incidens sem azonosítható.

"EagleEye" technológia

Az e_SENSOR megoldásnál alkalmazott "EagleEye" technológia minden esetben biztosítja a teljes rálátást, így egyértelműen detektálhatókká válnak az incidensek.

A zóna szerinti kamera telepítés esetén a megfigyelő kamerákat úgy helyezik el, hogy a megfigyelő személyzet a lehető legnagyobb területet belássa, így a kamerák "éles" szögben látnak csak rá a megfigyelt területre.

Az "EagleEye" technológia alkalmazásakor nagy látószögű esemény detektáló szenzorokat telepítünk optimális magasságban a megfigyelt objektum egy adott síkjában (pl. plafon közelében). A szenzorok merőlegesen látnak rá a felügyelt területre, így egyértelműen meghatározható, hogy a polcról/pultról levett terméket a vásárló a kosárba tette-e.

A belépéstől az üzlet elhagyásáig

Az e_SENSOR-okból felépített "biztonsági mátrix" egy képernyőnyi területen az egész objektumot lefedi, így az intelligens objektum követő technológia segítségével a területen mozgó összes vásárló mozgásának követése egy időben lehetővé válik.

A vásárlók a belépéstől a pénztár elhagyásáig a rendszer alkalmazásával automatikusan követhetők - a viselkedési mintától való eltérésről a biztonsági személyzet figyelmeztető jelzést kap.

"VIP" személyek azonosítása

A bolti biztonsági rendszer része az arcfelismerő technológia, amely az úgynevezett "VIP" vásárlók azonosítását végzi el. A rendszer az incidenst elkövetőket - a személyiségi jogok megsértése nélkül - "megjegyzi", és ismételt látogatáskor a biztonsági személyzetet értesíti, így lehetővé válik a kiemelt kockázatot jelentő személyek hatékony felügyelete.

Dokumentumok