Térfigyelő rendszerek automatizált felügyelete

Az e_SENSOR megoldás alkalmazásával a térfigyelő rendszerek automatizált módon üzemeltethetők és a megfigyelő személyzet száma minimálisra csökkenthető - a megfigyelés eredményességének növelése mellett.

A térfigyelő rendszerek felügyeletét jelenleg élőerő alkalmazásával végzik. A megfigyelési folyamat élettani elemzését végző kutatások szerint a koncentráció hatékonysága rövid időn belül drasztikusan csökken. A térfigyelő rendszerek kameraszámának növekedésével a megfigyelő személyzet számát folyamatosan növelni kellene (ez sajnos sok esetben nem megvalósítható), ami a hatékonyság további csökkenését eredményezi.

Az e_SENSOR megoldás a világon egyedülálló módon lehetővé teszi speed-dom kamerák őrjárati szegmenseinek automatizált felügyeletét.

A rendszer köztes rétegként a megjelenítő rendszer és a kamera közé épül be, ezzel lehetővé válik a már megszokott rendszer további alkalmazása, és az intelligens esemény észlelő rendszer együttes használata.

Észlelhető események

  • tömegképződés
  • erőszakos események észlelése
  • viselkedési mintától való eltérő esemény észlelés (adott időn túli gépjármű közelében való tartózkodás, gépjármű ajtó nyitási kísérlet, stb.)
  • baleset észlelése


Viselkedési minta alapú észlelés

Multifunkciós szenzor

Az e_SENSOR rendszer a térfigyelő funkció mellett közlekedési célú (közúti forgalomelemzés) és közúti szabálysértést (piros lámpán való áthaladás, megállást, záróvonalon való áthaladást stb.) észlelő és dokumentáló funkciókkal is rendelkezik.


Többcélú alkalmazás

Dokumentumok