Objektumvédelem

Az e_SENSOR valósidejű, intelligens esemény detektáló megoldás alkalmazásával az objektumvédelem magasabb szintje valósítható meg. Minden olyan esetben sikerrel alkalmazható, ahol komplex események nagy biztonsággal való észlelése szükséges.

A hagyományos videóanalitikai megoldások nagy mértékben igénybe veszik a felügyelő személyzetet. A hibás riasztások nagy száma miatt a rendszerekkel szembeni bizalom alacsony.

Az e_SENSOR beépített intelligenciája biztosítja az események egyértelmű azonosítását, és a rugalmas esemény definíció lehetőségével testre szabható a célnak megfelelő működés.

Definiálható események

  • dinamikus objektumok definiálhatósága (ember, állat, jármű, kerékpáros stb.)
  • statikus objektumok definiálhatósága (ház, kapu, ablak, ajtó, parkoló stb.)
  • tetszőleges objektum belépése egy adott területre
  • tetszőleges objektum mozgásállapotának meghatározása (mozog, áll, elindul, megáll)
  • tetszőleges objektum kilépése egy adott területről
  • tetszőleges objektum áthaladása egy adott határvonalon (pl. kerítésen való átmászás)


Illegális behatoló észlelése

A rendszer alkalmazásával lehetővé válik a rögzített képfolyamok események szerinti szűrése és indexelése (kereshetővé válik például: a megadott időintervallumban a definiált területre belépők videó részletei és komplex esemény szerinti szűrés: belépés adott területre és ott megadott időn túli/belüli aktivitás/inaktivitás).

A rendszer a már meglévő felügyeleti rendszerekbe köztes rétegként integrálható, vagyis a már telepített megfigyelő rendszer módosítása nélkül az emberi közreműködést igénylő rendszer automatizált esemény észlelő intelligenciával ruházható fel.

Dokumentumok