Bankbiztonság

A bankok biztonsága kiemelt fontosságú. A intelligens esemény detektáló e_SENSOR sikerrel alkalmazható nagy számú, már telepített kamera rendszerek esetében is. Az automatizált, valósidejű incidens észleléssel a bankbiztonság nagy mértékben növelhető.

Az e_SENSOR valósidejű incidens detektáló rendszer alkalmazási lehetőségei

  • ATM-ek kül- és beltéri automatizált felügyelete
  • ATM tranzakciók védelme lopott kártyák esetén
  • ATM kamera látóterében észlelhető incidensek felderítése
  • arcfelismerésen (eltakart arc) alapuló beléptető rendszer
  • biztonsági személyzet munkájának támogatása viselkedési minta alapú esemény kontrollal

ATM-ek kül- és beltéri automatizált felügyelete

A már telepített kamera rendszerek intelligens esemény detektáló rendszerrel való ellátása lehetővé teszi a valósidejű incidens észlelést és beavatkozást. A hagyományos videó analitika módszereket alkalmazó felügyeleti rendszerek alkalmazása sok hibás riasztással jár, mivel nélkülözi a képtérben látható objektumok azonosításának képességét. Az e_SENSOR intelligenciája biztosítja a 99.9%-os valós incidens észlelést.


ATM vandalizmus

ATM tranzakciók védelme lopott kártyák esetén

Az eltulajdonított bankkártyákról az arc eltakarásával, vagy az ATM-be integrált kamera eltakarásával / elvakításával bonyolítanak tranzakciót. Az e_SENSOR "fedett arc" észlelő technológiája megakadályozza ilyen esetekben az illegális pénzfelvételt.

ATM kamera látóterében észlelhető incidensek felderítése

Egyre gyakoribbá válnak az ATM-ek közelében észlelhető erőszakos cselekmények. Az elkövetők a pénzfelvétel közben/után eltulajdonítják a felvett összeget, és az ügyfelet a bankkártya és a PIN-kód átadására kényszerítik. A beépített kamera képét elemző e_SENSOR alkalmazás lehetővé teszi a Rendőrség értesítését és így a valósidejű beavatkozást.


Incidens detektálás

Arcfelismerésen (eltakart arc) alapuló beléptető rendszer

Kisebb bankfiókok esetében hatékony védelmet kínál az arcfelismerésen alapuló beléptető rendszer alkalmazása. A zsilipelő, mechanikus ajtóvezérlő rendszerekkel együttműködő megoldás megakadályozza a bukósisakban, símaszkban vagy teljesen eltakart arccal belépni szándékozó behatolását, így biztosítható a preventív védelem.


Eltakart arc felismerése

Biztonsági személyzet munkájának támogatása viselkedési minta alapú esemény kontrollal

A viselkedési minta elemző rendszer nagy hatékonysággal képes kiszűrni a "felderítést" végző, gyanúsan viselkedő személyeket. Az e_SENSOR rendszer a biztonsági személyzet munkáját a megfigyelő kamerarendszer képén megjelenő információkkal, a viselkedési mintától eltérő esemény jelzésével segíti.

Dokumentumok